På nogle af siderne er det nødvendigt at "rulle" ned af...
Formand - Kiss Billing
Engvej 12
6560 Sommersted
2001 Sommer i Tyrol - 2002 Landmandsliv - 2003 En søndag på Amager - 2004 Frøken Nitouche - 2005 Tre små piger - 2006 Vagabonderne paa Bakkegaarden - 2007 Mød mig på Caciopia - 2008 Annie get your gun - 2009 Sommer i Tyrol - 2010 The Sound Of Music - 2011 Det gamle guld - 2012 M/S Emma - 2013 Baronessen fra benzintanken - 2014 En Søndag på Amager - 2015 Så længe mit hjerte slår - 2016 Midt om natten - 2017 Frøken Nitouche
 
 
 
 
På nogle af siderne er det nødvendigt at "rulle" ned af...
Copyright © 2015 by "Gram Friluftsspil"  ·  All Rights reserved  ·  E-Mail: info@gram-friluftsspil.dk
Multi-line Text Art
Leif Billing
Friluftsspil: Leif Billing har i årevis både stået på scenen og været instruktør. I de seneste 13 år har han været instruktør på Gram Friluftsspil.

Hvis 73-årige Leif Billing fra Sommersted i dag skulle have valgt en professionel løbebane, så ville valget helt naturligt være faldet på et arbejde med teater eller musik.

Tiderne var dog en anden, da Leif Billing var barn på Østerbro i København. Dengang handlede det om at få en karriere og indtægt, der kunne forsørge familien, og derfor blev teatret og jazzen noget, som den unge københavner med stor passion dyrkede i sin fritid.

Til jul er det fem år siden, at den passionerede teatermand, der i begyndelsen af 1970'erne rykkede til Jylland, stoppede på arbejdsmarkedet efter i en årrække at have drevet trykkeri og inden da at have været ansat som udviklingschef i familiefirmaet Billing Boats i Vejen.
Siden har han på fuld tid dyrket sin interesse for scenen og musikken.
Instruktør - Leif Billing
Lørdag (10. aug 2013 - red.) kunne han således sætte punktum for en ny omgang friluftsspil i Gram. 13 år i træk har han sammen med hustruen, Kiss sat friluftsspil op i den midtsønderjyske slotsby. I år var det "Baronessen på Benzintanken", der er blevet godt besøgt af tilskuere fra ikke blot Gram, men fra det meste af Sønderjylland.

-Ja, inden jeg gik på pension var det jo lidt mere hektisk, fortæller Leif Billing, der siden marts sammen med de medvirkende har været i gang med prøverne.
Han er ikke i tvivl om, hvorfor teatret fascinerer ham så meget:

- Man kan træde ud af sin egen figur og ind i en anden. Det giver en stor tilfredsstillelse at leve sig ind i et andet menneskes karakter, forklarer han.

I midten af 1990 erne døde hans første hustru og moderen til hans to voksne børn. Heldigvis mødte han en anden kvinde, Kiss, der er lige så glad for teater og musik som Leif. De gav publikum en ekstra oplevelse, da de i 2009 midt under det års friluftsforestilling "Sommer i Tyrol" blev gift.

Som instruktør er Leif Billing mere eller mindre "arbejdsløs", når de årlige friluftsspil kører. Og det kan godt gå ham lidt på nerverne.

- Det er frygteligt irriterende ikke at lave noget. Men så kan jeg jo hjælpe de andre, forklarer han.

Han og Kiss er allerede nu gået i tænkeboks for at finde på en god forestilling til næste års friluftsspil. Det skal helst være én af de gode gamle forestillinger med melodier, som folk kan synge med på og kender, mener Leif Billing, som personligt har én klar favorit, når det gælder forestillinger:

- "Annie Get Your Gun" er bare helt fantastisk. Musikken er fantastisk og historien er god, forklarer Leif Billing, der selvfølgelig har sat forestillingen op i Gram.
Og i 1993 satte jeg som den eneste nogensinde i Danmark forestillingen op med 30 indianere til hest, mindes han.
Af Inge Rogat Møller - JyskeVestkysten